Auton ilmastointihuolto

Auton ilmastoinnin huolto on osa nykyauton määräaikaishuoltoa

Toisin kuin perinteinen raitisilmalämmityslaite-tuuletusjärjestelmä, ilmastoinnilla varustettu järjestelmä vaatii määräajoin huoltoa. Suositeltava huoltoväli on kaksi vuotta.

Ilmastoinnin huollossa vanha kylmäaine pumpataan järjestelmästä pois ilmastoinnin huoltolaitteella, suodatetaan ja punnitaan. Alipaineistuksen ja vuototarkastuksen
jälkeen järjestelmä täytetään oikealla määrällä puhdasta kylmäainetta, lisätään öljyä
ja vuodonilmaisuväriainetta. Auton ilmastoinnin toiminta tarkastetaan lopuksi kytkemällä ilmastointi päälle.

Hyvästäkin huoltamisesta huolimatta, ilmastointilaitteiden vikaantuminen on yleistä.
Ajan hammas ja maantiesuola syövät tekniikan kuntoa. Suuret ulkoilman lämpötilavaihtelut koettelevat tiivisteiden kestävyyttä. Korjaaminen on siis väistämätöntä laitteiden toimintakunnon ylläpitämisessä. Myös ilmastolainsäädäntö vaatii toimivia ilmastointilaitteita.Asiaa kojelaudan taakse.


Auton ilmastointi kaipaa myös ulkoista puhdistusta

"Tiskirätin haju" auton sisätiloissa kertoo desinfioinnin tarpeesta. Sisätilan desinfiointi poistaa pahanhajuiset bakteerikasvustot ilmastoinnin höyrystimestä ja ilmakanavista. Käsittelyn voi teettää myös ilmastoinnin huollon yhteydessä.
Myös raitisilmasuodatin on syytä vaihtaa määräajoin, olosuhteista ja ajomäärästä riippuen, vähintään kerran vuodessa.

Ilmastointilaitteiden huolto- ja korjaustoiminta ovat luvanvaraista toimintaa

Toimintaa valvoo Turvetekniikan keskus, TUKES, joka myös vaatii kouluttamaan ilmastointilaitteiden huolto- ja korjaamohenkilökunnan hyväksymällään tavalla. Luvan omaavat henkilöt ja yritykset löytyvät TUKES:in julkaisemasta kylmäalan rekisteristä www.tukes.fi.

Käytössämme on täysautomaattinen RobinAir 550 ilmastoinnin huoltolaite.
Ilmastointijärjestelmän vuotoepäilyt tutkimme paineistamalla järjestelmä typellä, sillä vuotavaksi tiedettyä järjestelmää ei pidä täyttä kylmäaineella.Huoltomiehentie 11, 21420 LIETO     |     Puh: 050 5335979     |     konepukkioy@elisanet.fi